Jelentkezési feltételek

 

A Ceglédi Szakképzési Centrum Mihály Dénes Szakképző Iskolájának esti tagozatára bárki jelentkezhet, életkorhoz nincs kötve. Csak a szakmákhoz szükséges bemeneti feltételek megléte fontos.

A tanulók iskolai rendszerű képzés keretében, esti tagozaton, tandíj- és térítési díj mentesen tanulhatnak szakmát. Aki már rendelkezik tandíjmentesen szerzett OKJ-s bizonyítvánnyal, egyes területeken szintemeléssel/ráépüléssel is tanulhat, szintén tandíjmentesen. Aki új szakmát választ, de már van támogatott képzésben szerzett szakmája, a második szakképesítését is ingyenesen szerezheti meg.. A harmadik szakképesítést szerzőknek (ráépülés esetén ingyenes) kedvező térítési díjat tudunk ajánlani.

Képzéseink 2 évesek, egyes ráépüléses szakképesítések esetén 1 évesek. A szükséges feltételek alapfokú szakképesítés esetén: 8 általános elvégzése; közép- és felsőfokú szakképesítés esetén: érettségi vizsga. Minden tanuló részére diákigazolványt biztosít az iskola. A szakma megszerzését követően Europass bizonyítvány-kiegészítő is igényelhető.

Tandíjmentesség lehetősége

  • Ha az első vagy a második alap szakképesítését szerzi nálunk (iskolai rendszeren belül).
  • Ha a meglévő szakképesítését iskolarendszeren kívüli oktatásban szerezte. Például munkáltatója finanszírozta vagy saját magának fizette a tandíjat. (“A támogatás szempontjából figyelmen kívül kell hagyni azt az államilag elismert szakképesítést, amelyet iskolarendszeren kívüli oktatásban szereztek.”)
  • Ha a választott képzés szintemelésnek minősül, vagy ráépülő szakképesítés (“Nem számít második szakképesítésnek a meglévő szakképesítéssel betölthető munkakör magasabb színvonalon való ellátását biztosító képzésben szerezhető szakképesítés.”)

Első évfolyamra jelentkezéshez szükségesek:

  • személyi iratok
  • iskolai végzettséget igazoló okmányok

Második évfolyamra jelentkezéshez szükségesek:

  • személyi iratok
  • ha nem nálunk végezték az első évfolyamot, akkor iskolai végzettséget, felnőttképzési tanfolyamról érkezőknél a meglévő modulzáróvizsgákat igazoló okmányok.