Szakács

Szakma leírás

A szakma azonosító száma: 4 1013 23 05

Magyar Képesítési Keretrendszer szerinti szintje: 4

Iskolai előképzettség: Alapfokú iskolai végzettség (10 osztály)

Alkalmassági követelmények:

  • Foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálat
  • Pályaalkalmassági vizsgálat

Képzés időtartama: 2 év

Egybefüggő szakmai gyakorlat: van

 

A szakma keretében ellátható legjellemzőbb tevékenység, valamint a munkaterület leírása

Szaktudásának köszönhetően rendkívül kreatív, konyhatechnológiai úton étvágygerjesztő és ízletes hideg és melegkonyhai ételeket készít, tálal. A raktárkészletet figyelemmel kiséri az árurendelést és az áruátvételt koordinálja, ellenőrzi. A raktározást felügyeli, ellenőrzi. Felelősségteljesen irányítja a beosztottjait, kollegáit a konyhai etikett és az erkölcsi normák betartása mellett.