
Szakács
Szakma leírás
A szakma azonosító száma: 4 1013 23 05
Magyar Képesítési Keretrendszer szerinti szintje: 4
Iskolai előképzettség: Alapfokú iskolai végzettség (10 osztály)
Alkalmassági követelmények:
- Foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálat
- Pályaalkalmassági vizsgálat
Képzés időtartama: 2 év
Egybefüggő szakmai gyakorlat: van
A szakma keretében ellátható legjellemzőbb tevékenység, valamint a munkaterület leírása
Szaktudásának köszönhetően rendkívül kreatív, konyhatechnológiai úton étvágygerjesztő és ízletes hideg és melegkonyhai ételeket készít, tálal. A raktárkészletet figyelemmel kiséri az árurendelést és az áruátvételt koordinálja, ellenőrzi. A raktározást felügyeli, ellenőrzi. Felelősségteljesen irányítja a beosztottjait, kollegáit a konyhai etikett és az erkölcsi normák betartása mellett.