Iskolánk bemutatása

Iskolánkat, a Ceglédi Szakképzési Centrum Mihály Dénes Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája jogelődjét 2003-ban az Ezredfordító Oktatási Alapítvány hozta létre azzal a céllal, hogy új lehetőségeket teremtsen a felnőttképzésben, felnőttoktatásban és az érettségi utáni szakmai tanulmányok folytatásában. Az iskola tevékenységét a szakgimnáziumban és a szakközépiskolában a nem tanköteles fiatalok és felnőttek szakmai képzése határozza meg. Székhelyünk Gyömrőn található, mely jól megközelíthető mind a környező településekről, mind Budapest szélső kerületeiből. Fiókintézményünk Kistarcsán működik, melynek megközelítése Budapestről a HÉV-vel, a környező településekről busszal vagy autóval könnyen megoldható.

Több mint 10 éve a felnőttképzésben

Mivel iskolánk már több mint egy évtizede a felnőttek iskolai rendszerű képzésére specializálódott, oktatászszervezésünk, tanáraink módszerei, az alkalmazott technikák, eszközök, a kapcsolattartás módja, az értékelés-számonkérés általában eltér a nappali tagozaton oktató iskolákétól. Népszerűségünket éppen ez a know-how adja, ezért jó, hogy a fenntartóváltást követően is az eddig bevált módszerekkel szervezhettük meg az oktatást. Ezek közül a módszerek közül kettő mindenképpen kiemelést érdemel. Az egyik a modulokban történő, tömbösített oktatásszervezés, melynek fontos jellegzetessége, hogy egy tanítási napon egy osztálynak csak egyféle modul egyféle tantárgya kerül oktatásra. Mivel az esti tagozaton a nappali tagozatra előírt óraszámoknak csupán a felével rendelkezünk, a tanuló iskolában töltött idejét a leghatékonyabban kell kitöltenünk. Ezt segítik az összevont órák, melyeket nem szakítunk meg szünetekkel. Egy tanítási napon jellemzően egy 10-15 perces szünetet tartunk. A hatékony oktatást segíti tanáraink magas IKT tudása is. Minden termünk projektorral felszerelt, és tanáraink a kerettanterv szerinti ismeretanyagot kivetítéssel és magyarázattal közvetítik. Az általuk kidogozott tananyagot az osztályok számára létrehozott osztály-emailcímre továbbítják esetleges további tanári instrukciókkal. Így a hiányzó tanulók is tudják követni a tananyagot, és készülhetnek a következő órára.

Az általunk kínált szakképesítések piacképesek. Az egészségügyi, szociális, közgazdasági, ügyviteli, informatikai szakmáinkkal Pest megyében a nálunk végzett tanulók nagy része el tud helyezkedni.

Képzési kínálatunk tervezésénél figyelembe vesszük a tovább tanulni vágyók igényeit is: több ráépülés-szakképesítést is indítunk, melyeket még a több szakképesítéssel rendelkező tanulóink számára is ingyenes képzés keretében biztosítunk.

Terveink között több új szakképesítése indítása is szerepel. Növeljük a gyakorlatigényes szakképesítések számát, így tervezzük a kőműves, a cukrász, a tehergépkocsi-vezető szakmák elindítását is.

Intézményünk jogosult felnőttképzési, tanfolyami képzésekre is. Ebben a képzési formában nem csak OKJ-s képzések megszervezésére van lehetőség, ezért várjuk akár gazdálkodók, cégek megkeresését is dolgozóik át- vagy továbbképzésének biztosítása céljából.